ŠTUDENTSKO DELO…

…se po tejle in še tejle novici v takšni obliki kot ga poznamo poslavlja. Ker naj bi bilo v prihodnosti tudi pri študentskem delu obvezno plačevanje vseh socialnih prispevkov bo finančno praktično izenačeno s kakšno drugo obliko dela. To tudi pomeni, da se bo manj ljudi vpisovalo na fakultete in visoke šole le zaradi statusa.

Upam, da bodoči vladi in ministru za delo, družino in socialne zadeve Ivanu Svetliku to uspe. Močno upam!

Če gre ŠOU na cesto, bomo šli tudi podporniki predloga na ulico. Vem, da pred parlamentom ne bom stala sama.

Socialno ogrožene študente naj se podpira na drugačne načine. Za ostale pa to: če vsako leto ne greste za en mesec na kako drugo celino, si ne morete kupiti ne vem koliko novih parov čevelj, superg, hlač, majic, piva in vina, itd. ne pomeni, da ste socialno ogroženi. Pomeni le, da preveč “prakticirate” materialistično, vizualno in pivsko naravnanost slovenske družbe.

3 Responses to “ŠTUDENTSKO DELO…”

 1. Nina says:

  ej, škoda da je do tega pršlo šele zdej, ko se moje študentsko delo počasi, a zanesljivo končuje. men se zdi to super, od svojega študentskega dela sem bila sicer vedno zelo odvisna, ampak z veseljem bi plačala vse prispevke, če to pomeni, da bi bilo moje delo izenačeno z redno zaposlitvijo.

  dr. svetlik je bil moj profesor pri nekaj predmetih in verjamem, da ve kaj dela, upam le, da bo imel tudi dovolj podpore.

  in pa še: končno nekaj, zaradi česar sem tudi jaz pripravljena it na cesto!

  dobr si napisala, popolnoma se strinjam s tabo.

 2. domn says:

  Ta predlog se mi zdi čisto ok. Škoda, da ni bilo tega prej, sam bi imel že kar nekaj let delovne dobe :)

  Po drugi strani pa to pomeni za delodajalce podražitev študentskega dela in s tem manj delovnih mest za študente. Tisti, ki morajo delati zato, da lahko študirajo in ki nimajo vez na študentskih servisih, bodo dobili samo še najslabše plačana dela in bodo zelo trpeli, ali pa nehali študirati.

  Mislim, da bi bilo treba vzporedno s to spremembo narediti tudi nekaj za povečanje štipendij.

  Delodajalci sami se mi nič ne smilijo ne glede na to, kaj govorijo njihovi predstavniki. Vse preradi izkoriščajo poceni delovno silo, kot so študenti in delavci iz tujine. Vsak dan, ko kak Slovenec dobi pogodbo za nedoločen čas, je majhen praznik…

 3. fet says:

  res končno. Da ne govorim o tem, kako mastno so študentski servisi služili s tem.

Leave a Reply