Archive for March, 2007

Filmski večer

Saturday, March 31st, 2007

V četrtek, 5. aprila, si bomo v predavalnici 12 ob. 19.00 ogledali film LUMUMBA. Film opisuje osvoboditev današnje DR Kongo izpod kolonialnih spon Belgije ter politično življenje njenega prvega afriškega voditelja ter izjemnega ”freedom fighterja” Patricea Lumumbe. Se vidimo!

Petkov ogled Alamuta

Wednesday, March 28th, 2007

Nekateri gremo v petek v Dramo:). Po tem pa še nekam na pijačo. Lepo vabljeni, da se nam po predstavi pridružite tudi vsi ostali, ki mate cajt.

P.S.: Za ljubitelje kubanske glasbe, v petek je v cvetličarni (Mediaparku) do polnoči prost vstop za Cubismo (fantastična zasedba iz Zagreba).

FDVvizija

Wednesday, March 21st, 2007

V okviru FDV Gala Show bo enako kot lansko leto potekala tudi FDVvizija oz. tekomavnje za najboljšo pesem med katedrami. Jst sem zato, da se prijavimo in nardimo odpiljen nastop (v nasprotju z verjetno večino pop izvedbami). Pesem ni treba, da je izvirna. Mislim, da bi mogel biti Matjaž vodja.

Dajmo folka, dejte kej življenja pokazat. :)

NAJ PROFESOR/PROFESORICA

Wednesday, March 21st, 2007

Z velikim veseljem izpolnim prijavnico za Zlatega Goričarja 2007 (v upanju, da bo mogoče dejansko nagrado dobil kakšen profesor, ki si jo resnično zasluži), nakar ugotovim (preberem pravilnik), da zato, ker mi do 4. letnika manjka par mesecev sploh ne morem glasovati ?!?!

No, v glavnem sem ugotovila da so tele nagrade čisto mimo. Po  naslovu prireditve FDV Gala Show sodeč, očitno kaj več kot kao nekega šova tudi ni za pričakovat. Tisti, ki ste si imeli priložnost ogledat lanskoletno prireditev veste o čem govorim. Zato….

Kaj pravite na to, da mi organiziramo svoj izbor le znotraj katedre Analitske sociologije. Imeli bi le dve kategoriji: študentu/študentki prijazen profesor in profesorica. Kriteriji za izbor: kakovost predevanj, pripravljenost pomagati študentom, mogoče še kakšno.

 Vsak, ki bi glasoval bi moral obrazložiti svojo odločitev. Ko bi dobili zmagovalca in zmagovalko, bi iz vseh obrazložitev naredili zanj/zanjo kolaž izjav, ki bi mu/ji podarili.

No, kaj pravite?

DRUŠTVO AFRIŠKI CENTER

Wednesday, March 21st, 2007

V petek 21.3. bo v oviru seminarja Migracije v sodobnih družbah predaval predstavnik Društva Afriški center. Predavanje se začne ob 12.15. v predavalnici 4. Nedvomno bo zelo zanimivo, zato ste vabljeni v čim večjem številu!

Rdeči Boogie

Monday, March 19th, 2007

Pa naj bo tole prva objava, povezana z dogajanjem v društvu.

Jutri, 20. marca ob 19.00 v predavalnici 20 na Fakulteti za družbene vede (kje pa drugje) vrtimo film Karpa Godine RDEČI BOOGIE, ki je sodeč po temle opisu pravzaprav nadaljevanje filma Splav meduze, katerega si je bilo možno v organizaciji društva mogoče že ogledati. Osebno moram reči, da filma še ne poznam, upam pa da se vidimo v čim večjem številu!

Zdravo svet!

Tuesday, March 13th, 2007

Na ta prelep sončen dan je naše sociološko društvo dobilo svoj lasten blog, kjer bomo objavljali obvestila o aktualnem dogajanju v društvu in naših projektih, razmišljanja članov ter vse ostalo, povezano z delovanjem na novo oživelega društva. Blogu želimo, da bi postal zanimiv vir informacij pa tudi sredstvo komunikacije za vse člane ter ostale, ki jih sociologija zanima.

Še na mnogo objav!