Archive for November, 2008

Okrogla miza Praznjenje mest v razmerah virtualizacije in privatizacije javnega življenja

Tuesday, November 25th, 2008

Slovensko sociološko društvo prireja (SSD) v sredo, 26. novembra ob 19. uri v veliki dvorani FDV okroglo mizo z naslovom »Praznjenje mest v razmerah virtualizacije in privatizacije javnega življenja«. Na okrogli mizi bodo sodelovali sociologi iz Instituta za društvena istraživanja v Zagrebu ter domači poznavalci urbanih trendov. Več o sodelujočih in izhodiščih za razpravo najdete na spletnih straneh SSD.

Vabljeni!

ŠTUDENTSKO DELO…

Thursday, November 13th, 2008

…se po tejle in še tejle novici v takšni obliki kot ga poznamo poslavlja. Ker naj bi bilo v prihodnosti tudi pri študentskem delu obvezno plačevanje vseh socialnih prispevkov bo finančno praktično izenačeno s kakšno drugo obliko dela. To tudi pomeni, da se bo manj ljudi vpisovalo na fakultete in visoke šole le zaradi statusa.

Upam, da bodoči vladi in ministru za delo, družino in socialne zadeve Ivanu Svetliku to uspe. Močno upam!

Če gre ŠOU na cesto, bomo šli tudi podporniki predloga na ulico. Vem, da pred parlamentom ne bom stala sama.

Socialno ogrožene študente naj se podpira na drugačne načine. Za ostale pa to: če vsako leto ne greste za en mesec na kako drugo celino, si ne morete kupiti ne vem koliko novih parov čevelj, superg, hlač, majic, piva in vina, itd. ne pomeni, da ste socialno ogroženi. Pomeni le, da preveč “prakticirate” materialistično, vizualno in pivsko naravnanost slovenske družbe.